header-home-voorjaar

Acticoa™ chocolade

Dat chocolade lekker is hoeven wij u niet te vertellen, maar dat chocolade ook gezond is, is misschien nieuw voor u. Door de Maya’s werd de cacaoboon al als ontsteking- en infectie remmend middel en als medicijn gebruikt. Het staat onomstotelijk vast dat de cacaoboon méér dan 200 stoffen bevat die onze gezondheid stimuleren. Polyphenolen zijn er daar één van. Deze anti-oxidanten hebben een positief effect op onze lichaam en geest.

Acticoa™ chocolade is de enige chocolade in de wereld die van de EFSA (European Food Safety Authority) het predicaat gezond heeft gekregen. Ook is Acticoa™ chocolade de enige chocolade in de wereld met de hoogste dosis cacao-polyphenolen.

Uit onderzoek is gebleken dat het eten van 10 gram Acticoa™ chocolade per dag een normale doorbloeding van het hart en bloedvatenstelsel geeft en dat de aderen gladder worden en hun elasticiteit behouden. Ook wordt de toevoer van bloed en voeding naar de spieren bevorderd waardoor een sneller herstel optreed.

Door het magnesium in de Acticoa™ chocolade wordt een natuurlijke versterking van het immuunsysteem verkregen en krijgen het concentratievermogen en het geheugen een extra stimulans. Theobromine en cafeïne hebben een positief effect op het zenuwstelsel en de ademhaling. Op deze manier kan de Acticoa™ chocolade een bijdrage leveren om langer fit en gezond te blijven.

Voedingsdeskundigen adviseren een minimum van 4000 ORAC per dag (Oxygen radical absorbance capacity). Dit hebben we nodig voor een goede balans tussen anti-oxidanten en vrije radicalen in ons lichaam. Door de huidige eetgewoonten zijn we geneigd de inname van groente en fruit te verwaarlozen waardoor de opname van anti-oxidanten vermindert, waar onze gezondheid onder lijdt. Met het eten van 10 gram Acticoa™ chocolade wordt al een inname van 4600 ORAC bereikt, waardoor de balans tussen de anti-oxidanten en vrije radicalen aanzienlijk verbetert. Zo blijft u op een smakelijke manier in goede conditie met Acticoa™.

Wilt u meer weten over chocolade en gezondheid?
Download de pdf